Tilbakeblikk september 2023

Oldenburger Kramermarkt på kvelden med masse fargerike lys sett fra toppen i en Pariserhjul

Balansen mellom arbeid og fritid preger september i år. Foreldrene mine ser jeg to ganger denne måneden, det er ny rekord. En live-shopping gir alltid høy adrenalin, butikken er fremdeles under ombygging og vi er håpløs underbemannet.
Da er det godt å kunne unne seg en applikasjons-kurskveld for gøy, og å sjekke ut mulighet for å jobbe fra andre steder.

Liveshopping med Stoffdronning

Lenge siden sist, men i starten av måneden klarte vi endelig en større live-shopping igjen, med varer vi stort sett hadde kjøpt inn til det formålet. Leveringsforsinkelser (fra juli) førte til at vi måtte forskyve det helt ut i september. 65 forskjellige stoffpakker, trådpakker og andre varer ble presentert i løpet av 2 timer. Selv om Vanja og jeg er et godt team, så tar det ca 1 uke til alt er klargjort, meldinger med lenker er sendt ut til folk, kjøpet gjennomført og ordrene sendt. Denne gangen snublet vi ekstra mye, fordi vi puttet mye på gulvet i den nye kursrom-delen som mangler bord og stoler.

Sjelden vi rekker å ta bilder på liveshoppingen – men etterpå måtte vi fortelle på stories at vi hadde full kontroll, selv om det ikke virker sånn.

Scrappy Appliqué med Nico

Nico Laudenberg er quilter og vi ble digital kjent i 2022. Da var vi begge på BlogBang-kurs av Judith fra Sympatexter. På det tidspunktet bodde Nico i USA og var i ferd med å flytte tilbake til Tyskland. I løpet av de siste 12 månedene har hun rukket å bli en ettertraktet kursholder ved Patchworkgilde – bl.a. med Scrappy Appliqué-teknikken. Jeg unnet meg selv litt egentid og en kveldkurs via Zoom. Bra erfaring og mye gøy.

For min del ble det en spontan håndtegnet blomst som motiv.

Et eksternt kontor

Endelig. 24. september reiser jeg for 10 dager til Tyskland for å innrede resten av rommet mitt i et bofelleskap. Huset ligger ovenfor huset til foreldrene mine og er eid av dem. Jeg leier et rom og betaler husleie til jentene som bor der fra før. Jeg flyttet inn i april, var der noen få dager i mai og nå er det endelig ferdig til ordentlig bruk. Sybord med overlock og rettsømsymaskin, Pc-arbeidsplass, strykebrett og klippebord. Bak forheng er det seng. 2 Kallax deler soveromsdel og arbeidsdel fra hverandre.
Jeg ble ikke så effektiv som jeg ønsket, men jeg skal gi meg flere forsøk for å opprette gode rutiner. Målet er å jobbe 9-17 og har kveldene som fritid.

Det er mye man kan få ut av 12 kvm – spesielt om det ikke trengs et klesskap, heldige meg.

Det som ellers skjedde i september 2023

Mamma og Pappa kom på besøk i månedsskifte august/september. Jeg klarer å skrape samme litt fritid og vi besøker bl.a. glassheisen i Arendal. Vi er også stort sett heldige med været.

55 m over havet er det fantastisk oversikt over Arendal. Til vanlig er det ei glassplate som rekkverk (som var sprukket og kledd med treverk, veldig til pappas glede, siden han er lite glad i høyder)

Min arbeidsferie legger jeg bevisst i månedsskifte september/oktober for å kunne få med meg “Oldenburger Kramermarkt” – den 5. årstiden som vi kaller det – årets folkefest med et lass av karuseller, matboder og andre attraksjoner. Jeg rekker 2 besøk – en med mamma og en med en venn fra fortiden. Jeg elsker en tur med Pariserhjulet – utsikten er alltid helt fantastisk.

60 m høyt over bakken i Pariserhjulet er det lettere å få seg god oversikt over tivolien.

September er måneden vi jobber på spreng med julestoffene. Patchwork-stoffene kommer først, i slutten av august/ starten av september. I slutten av måneden kommer resterende ‘rimelige’ klassiske julestoffer i 135 cm bredde.

Årets jule-serie fra STOF heter Frosty Snowflake og kommer i rød-hvit-grå med sølv og i ecru-brun med gull.

Det jeg blogget i september 2023

 • Dessverre igjen absolutt ingenting. I august blogget jeg en tutorial til en snippduk laget av en Mini Charm og en Honey Bun rull.

Frempek oktober 2023

 • en fallskjermhopp – mamma (76) fikk en ønsket tandemhopp i bursdagsgave og i et tankeløst øyeblikk sa jeg, jeg kunne jo hoppe jeg og.
 • en ny ansatt begynner hos Stoffdronning, jeg gleder meg fælt.
 • Kristiansand Quilteklubb har utstilling på Festningen og jeg skal bli med både privat og i butikken.
 • Frank fra Lutterloh systemet planlegger komme til butikken, håper det blir noe.
 • Stoffdronning er nå forhandler for Handiquilter Longarm maskiner og Moxie med datastyring skal tas i bruk i butikken.

2 comments

 1. Haa, endlich mal wieder ein Artikel von dir! Du Mutige, ich weiß nicht, ob ich jemals Fallschirmspringen könnte. Ich bin sehr beeindruckt!

  Liebe Grüße
  Silke

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookie Consent with Real Cookie Banner