Tilbakeblikk oktober 2022 – mye gøy og en forkjølelse til slutt

Møter, møter og enda flere møter – det er sånn det føles og det er det kalenderen min bekrefter. Overraskende nok klarte jeg å skvise inn rimelig mye fritid også – så konserter og søm ble det også plass til. Synd at det ble litt for mye, for siste helgen ble jeg slått ut av en kraftig forkjølelse. Her kommer altså en tilbakeblikk oktober 2022.

Konsertmåneden

Behovet for å komme seg litt ut av huset vokser. Oktober ble måneden med flest konsertbesøk i hele året.

Astrid S. – World Tour part one – ble forskøvet fra 2020 til 2021. Som tysker er jeg mer vant til at verdensturneer er stort, men det ble en fin liten intimkonsert på Caledonien i Kristiansand. Tror ikke det var mer enn 1000 gjester.

Palmesus Classics – kombinasjonen av konseptet Palmesus med Kristiansand Symfoniorkester, pluss DJ Patski Love, pluss en håndfull norske musikere. Sammen fremføres 20 av de største hitlåtene fra de siste årene (sjangre EDM og pop). Allerede i fjor var det supert, i år ble det enda bedre. God stemning og masse dans.

We love the 90ies – Sammen med barndomsvenninnen min fra Tyskland, (som har bodd de siste 30 årene på Østlandet) var jeg på 90-talls Party på Telenor Arena i Fornebu. Det store trekkplasteret var Scooter, men også andre som DJ Quicksilver og DJ Sash pluss flere.
Betydde jeg kjørte med bil til Fornebu fredag kl 14.30, fest med masse dans fra 18.30-23. Tilbake etterpå. Jeg kom meg til Sandefjord og sov så noen timer bak i bilen (takket Berlingo med lengde 2 og mine korte 155 cm i høyde er det nok plass). Med flere tepper, pledd og dyne, pluss ullsokker og lang pysj var det ganske så okay. (Jeg har lenge drømt om å sove i bilen min! Men egentlig ikke med 5 varmegrader ute, hehe).
Var hjemme lørdag kl 11 på formiddagen og det var det. Resten av helgen sov jeg og fikk ikke gjort noe som helst.

Bagasjerom i en mindre varebil med madrass, pledd og dyne.

Det ble søm!

ENDELIG fikk jeg sydd noe igjen. Ikke helt frivillig kan jeg kanskje si, men julestoffer som kommer som panel MÅ bare lages noe med.

Woodland Frost fra Wilmington Prints

5 pynteputer og 2 spisebrikker på et bord som viser frem en stoffserie.

Først ut var serien Woodland Frost, der vi hadde en panel som ble til 5 puter (dessverre tomt) og en metervare som ble 2 spisebrikker (også tomt). Serien har mange fine metervarer til vinter-dekorasjon i 2 nuanser, nemlig isblå og lysblå.

Gnomes Home Tree Farm

Så var det det søte panelet “Gnomes home” som var pre-printet med 2 spisebrikker og 2 gnomes-rammer. Her laget jeg spisebrikkene og sydde en løper ut av remsene med gnomer. I midten er et stoff med ruter som passet helt fint i fargen.

2 spisebrikker og en løper i julestoffer på et bord

Merrymaking fra Gingiber

Som avslutning var det et panel med litt moderne jul-/vinter-figurer. “Merrymaking“. Panelet har hele 20 bilder, 4 store og 16 små. Etter mye tenking ble det enkle puter med applikasjon og 2 spisebrikker. Det er jo nok små bilder for 8 spisebrikker om man ønsker, men så var jeg rimelig lei hele jule-sømmen og avsluttet der. Jeg har ikke brukt mønster på spisebrikkene, jeg jobbet meg frem til en ca.-størrelse 35*45 cm som jeg liker best å ha. Til vanlig vrangsyr jeg spisebrikker – det er for meg bruksting som ikke skal vare evig. Men akkurat her måtte jeg bruke litt mer energi og lage lukkekant. Veldig fornøyd med resultatet.

3 pynteputer og 2 spisebrikker sydd av en panel med moderne julemønster

Sy-søndag med kollegaer i butikken

Heldige jeg som har kolleger som også er glad i å sy. Jeg måtte quilte spisebrikkene med Merrymaking-bildene i og sy lukkekant, men hadde likevel tid til å sy i full fart 2 hals til vinteren.

Jeg sydde en i Sport-isoli og en i Isoli-Minky. Begge er veldig myke stoffer som holder meg varmt på halsen – jeg liker nemlig ikke skjerf. Fremgangsmåte kommer neste uke i et eget innlegg, det er veldig enkelt og fort gjort (korrektur: her er den).

Kvinne viser frem 2 enkle skjerf hun har sydd selv

Jeg skravler for det harde livet – på forhandlermøte!

19-timers-dager er ikke hverdagskost og krever mye. Jeg skal en dagstur til Drammen for å endelig møte alle mine gode (og noen mindre gode) symaskinkollegaene. Det er møte for Janome- og Babylock-forhandlere.
Opp kl 5 for å bli hentet kl 6 i butikken. Min gode kollega Janne fra “Hos Janne” spurte om jeg ville sitte på sammen med hennes datter. Vi skravler oss 3 timer til Drammen på en rimelig tom vei.
Sjekker inn kl 9 på konferansehotellet og skravler med mange av mine kolleger – vi er alle glade for at vi kan treffes igjen, mange har jeg ikke sett siden starten av 2020.
Kl 10-17 er selve møtet. Vi skravler uten pause i pausene, inkl 1 time lunsj.
Fra kl 17-18 skravler vi i baren og fra kl 18-20.30 mens vi får en god middag.
Min bestevenn Stein-Frode fra Tonje in Bergen var også med.

En mann og en kvinne smiler i kameraet

På vei hjem er jeg så heldig å sitte på med Linda og Line fra Lille-L i Farsund. Vi skravler selvfølgelig gjennom hele 3,5 timers biltur (stengt på E18 og en lengre tur langeveis, pluss stengte tunneler i Kristiansand forlenger turen en god del). Vi skravler en halv time til i butikken min som begge ikke hadde sett før.
Allerede på vei hjem med egen bil må jeg snu for å sjekke om jeg virkelig ha låst døra, husker ikke.
Kl 1 er jeg i senga.

Sjokktelefon til mamma! Svindelforsøk.

Noen prøver seg på å svindle min mor.

Ei dame utgir seg for å være meg og gråter i telefonen at jeg hadde påkjørt en kvinne som døde av skadene. Hun gråt at min mor måtte stille med 480.000 kroner kausjon for at ikke jeg skulle havne i fengsel. Og siden jeg hadde signert en taushetserklæring kunne hun ikke prate med noen andre om dette.
Ja, hun burde kanskje blitt oppmerksom på at det er svindel, da den angivelige politimannen som tok over samtalen lurte hvor mye penger hun hadde hjemme (100 Euro), om hun hadde noe annet (han spurte etter smykker, gull eller dyre klokker – noe vi ikke har). Men så lå nervene litt blanke pga at min far var på sykehus.
Hun kjørte til banken fremdeles i telefon med ‘politimannen’ som ble skikkelig truende. Heldigvis skjønte dama i banken at det var svindel da min mor skulle ta ut en stor sum, mens hun så skikkelig oppløst ut. Hun klarte å tilkalle politiet mens min mor fremdeles hadde den mannen i telefonen. Sjokket sitter dypt hos oss begge. Hos henne fordi det virket så ekte. Og hos meg fordi jeg ikke begriper at noen bruker en sånn skittent måte å lure folk.
Politiet sier det er en kjent variant av ‘barnebarn-svindel’, men fy altså.

Det som ellers skjedde i oktober 2022:

  • Et bra møte med damene fra Scrappegarasjen i Mandal. Kanskje det blir snart mulig å hente ordren i Mandal hos dem i butikken, hvem vet.
  • Bilen fortalte først om en feil på eksos-rensing, verkstedet sa jeg skulle bare kjøre en del så ville det gå bra. Jeg kjørte til Oslo, men det hjalp ikke. Bilen truer med å stoppe om ikke kjører til verksted for å fikse. Om 100 mil…80 mil…40 mil…. Heldige jeg som fikk time 2. november.
  • En fotograf har vært med oss en hel dag for å lage bilder av alle ansatte, ta bilde av våre modeller og oss, pluss noen bilder av meg.
  • Vi jobber en god del bak kulissene med lagerlogistikk for å kunne bli mer effektiv i ordrebehandling og har mer tid til å hjelpe kunder i nettbutikken.
  • Fikk halsbetennelse eller noe forkjølelsesaktig de siste dagene av oktober og føler meg skikkelig energiløs.

Mine blogginnlegg fra oktober 2022:

En titt inn i fremtiden – planer for november:

  • Bli frisk.
  • Black Week overskygger halve måneden pga planlegging og gjennomføring.
  • Jeg skal jobbe litt med flere blogg-innlegg og jeg vil gjerne ha en litt penere syblogg-side.
  • Tygger på en god del langtidsplaner og hva jeg vil med de neste 50 årene av livet mitt. Kall det gjerne midtlivskrise.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookie Consent with Real Cookie Banner