Tilbakeblikk juni 2022 – travelt eller?

Britta monterer møbler

Egentlig litt dumt å kalle juni for en travel måned, for det finnes definitivt andre måneder i året som er verre. Jeg har gjort mange ting jeg ikke har gjort før ,og derfor blir det et tilbakeblikk med fokus på det. Fra å ta fagbrev i salgsfaget, som tok en hel uke fra meg over en festivalkonsert med Scooter, til at vi har fått enda et nytt symaskinmerke hos Stoffdronning… travelt likevel.

Fagbrev Salgsfaget

Siden Stoffdronning er godkjent lærebedrift for salg & service tenkte jeg det kunne være fint å ta fagbrevet selv, samtidig med Vanja. Begge måtte ta teoridelen først, ettersom ingen av oss hadde gått salg&service på videregående. Det heter 3102-eksamen salgsfag. Korona satt en stopper for meg, og jeg måtte forskyve det og tok det i desember 2021.
Den store praksisdelen ble forskyvet flere ganger, først en nedstengning, så sommerferie, så flytting. Dermed ble det juni 2022, eneste tidsvindu jeg hadde.

Jeg valgte å bygge om hele avdeling for sytilbehør ettersom den funket dårlig. En nokså stor oppgave for en fagprøve, men jeg fikk det til og besto med ‘meget bra’. Venter nå ‘bare’ på fagbrev-beviset. Jeg er veldig stolt over min skriftlige del av oppgaven som ikke bare fikk logo på toppen, men også en god del bilder. Bloggen var inspirasjon og jeg startet og avsluttet med bilde av meg selv.

Jeg har holdt på så lenge med dette at jeg følte jeg kun huket av et skritt på den eviglange to-do-lista – ferdig, neste. Først når jeg fikk mange tilbakemeldingene og gratulasjonene gjorde at jeg så at det var litt større enn det.

Kvinne er på et lager og monterer underdel av et skap.
Bruker Bluetooth-selvutløser for første gang for å ta ‘bevis’-bilde mens jeg monterer underdel av en gondol for butikken.

Sommerbris-festival med Scooter

Da jeg leste at Scooter skulle komme og spille på Sommerbris-festival på Odderøya i Kristiansand MÅTTE jeg bare kjøpe billetter. Det var kun festivalpass å kjøpe, men fredagen feiget jeg og samboeren min ut – det regnet nemlig på kvelden og vi husker godt vår siste konsert i plaskregn med gitarkameratene på Tresse sommeren før Corona. Aldri vært så vått.

Strålende lørdagsvær gjorde det litt lettere å venne seg til mange mennesker på et sted igjen. Jeg husker ikke så mye av de andre artistene, men guri var det gøy med Scooter og tilbake til 90-tallet. Samboeren sa etterpå at jeg nå hadde hoppet i en time fra de startet og helt til slutten ,og om jeg ikke var lei. Neida, jeg var i strålende godt humør, men kroppen tålte faktisk ikke særlig mer – jeg blir jo 50 snart og.

En stor menneskemengde på Sommerbris-festival på Odderøya i Kristiansand sett fra lufta midt på dagen.
Bildet er fra Sommerbris sin Facebookside Dette er nok lørdagettermiddag, vi så helikopteret flyvende over oss.

The Blog Bang – jeg skal blogge

Mer eller mindre tilfeldig snubler jeg i mai på Facebook over en tysk blogg-challenge «The Boom Boom Blog«.
Sympatexter Judith Peters har ei uke med daglige live-sendinger der hun lærer bort alt man trenger å vite for å lage en god blogg.

I lengre tid har jeg sittet på domenen syblogg.no uten å vite nøyaktig hva jeg skal med den. Jeg blir med på den uka som resulterer i mitt første norske blogg-innlegg – det er også første gratis-kurs jeg noensinne har fullført.

Jeg blir hekta og føler, om jeg bare øver meg, så kan jeg få pøse ut all kunnskapen som sitter i hodet mitt og lage en personlig business-blogg. Ikke for å selge ting, men for å informere, lære videre og underholde. Og være meg selv i det hele. Det er utenfor min komfortsone, det er klart. Jeg må ha en av mine ansatte for å lese korrektur på ordstilling og ordbruk før jeg legger ut noe.

Bilde av header til The Blog Bang - blogkurs sommer 2022 fra Sympatexter Judith Peters.
Bildet er fra FB-gruppen til Sympatexter Judith Peters. Det er hun med teamet sitt som holder kurset jeg er med på.

Hva skjedde ellers i juni 2022?

Rettsømsmaskin, en overlock, en liten mekanisk og en mellomstor elektronisk symaskin er de første modellene som er kommet fra Juki.
  • Jeg bytter leverandør av nyhetsbrev. Mailmojo er norsk, og håper at jeg skal klare det bedre enn engelsk.
Ny mal for en nyhetsbrev-pop up til nettbutikken er klar.
  • Nabokatten Diego, som er navnet, men naboen sier de kaller han for mjautsjo, har bestemt seg for å flytte litt inn. Han kommer inn dag og natt gjennom åpne dører og vinduer og bor litt her. Han spiser resten av tørrfôr og våtfôr våre katter ikke liker og går dem på nervene. Vrimlekatt hater han nemlig. Nylig lå han på sofaen vår kl. 8 på morgen da jeg sto opp.
Sort-hvit langhåret katt ligger på en sofa med et lappeteppe på.
Naboens hankatt Diego er skipskatt, vokst opp med mange hunder og snakker ikke kattespråk – han forstår slett ikke hva det betyr når en katt knurrer og freser. Han tror altså at det er en oppfordring til lek.
  • Sommergarderoben hadde krympet veldig, i og med at jeg har gått ned 14 kilo siden oktober. Jeg måtte gå og kjøpe 2 nye korte bukser og sy 4 nye overdeler i full fart. Dessverre har jeg ingen bilder av disse, derfor er det kun nevnt i slutten. Neste måned lover jeg mer syrelatert innhold. Sy-lysten er nemlig tilbake.

Mine blogg-innlegg fra juni 2022

Frampek juli 2022

  • Jeg skal ha 2 vakter som frivillig på Palmesus festivalen
  • Vi har Handelens Dag i Kristiansand på torsdag, 7. juli
  • Første nyhetsbrev via Mailmojo sendes ut
  • 2 nye symaskiner har flyttet inn hjemme, og vil bli prøvd ut
  • Mer blogging skal til

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samtykkestyringsplattform av Real Cookie Banner