Tilbakeblikk juli 2022 – heia fritid!

Full selfie-konsentrasjon

Juli er måneden der spørsmålene varierer fra “Når har du ferie?” til “Har du ferie nå?”. Hvert år blir folk overrasket fordi jeg svarer at jeg ikke skal ha ferie før til høsten.

For meg er det uforståelig å reise vekk fra den delen i Norge som har det fineste været om sommeren. Dagene er lange, det er ingen kurs, ingen møter, lite e-poster (ikke rart, for ALLE ANDRE har jo fri) og generelt mindre arbeid.

Jeg får tid til mer koselige ting.

Palmesus-frivillig

Meg og samboeren på Crew-festen for alle som har jobbet frivillig på Palmesus

Jepp, jeg gjorde det. Noe jeg ikke har gjort før. Sammen med samboeren tok jeg relativt spontant 2 vakter som frivillig på Palmesus-festivalen i Kristiansand.
Vi valgte begge transport, og dermed tilbrakte jeg en fredag fra 16-23 med å sitte 80% av tiden på en benk. Ellers kjøpte jeg yogamatter i sort til noen på hotellet (vet dessverre ikke hvem og hva de skulle brukes til. Det hadde vært spenstig å vite, haha), kjørt baguetter til vaktene på Palmesus-Campen, fraktet folk 500 m fra festival-hotellet til afterparty-område (det ville gått fortere å gå enn og få skyss, men vel…) og bært presenning rundt på VIP-området – som det ikke var behov for like vel.

Det var litt morsomt og spennende å være bak kulissene, samtidig som det også var litt rotete og kjedelig. Det er en sansynlighet for at jeg gjør dette igjen.

Vi fikk også være med på Crew-festen tirsdagen etter.

Den andre vakten min måtte samboeren ta, fordi jeg glemte helt vekk at dette var kvelden før Handelens Dag i butikken.

Handelens Dag

Handelens Dag er årets viktigste handelsdag for de lokale butikkene i Kristiansand sentrum.
Det er noe Sentrumsforeningen fant på i midten av 60-tallet og har vært en stor suksess siden.
For meg som jobber hos Stoffdronning er dette starten av sommersalget, selv om vi i år allerede hadde forberedt en del på forhånd.
Tidligere – da jeg var alene med det meste – tok jeg mye på sparket. Det resulterte alltid i at jeg ble til kl 23 på jobb dagen før og begynte kl 7 neste dag.
Nå er vi flere og kan bestemme mye lengre i forkant, i tillegg til å bruke dagene før til og flytte på stoffer.

Det er mye jobb, og heldigvis er vi tilbake til kun 1 dag i året (2020 ble det utvidet til 3 dager og 2021 til 2 dager for å fordele kundestrømmen i Korona. Vi hadde aldri komplett nedstengning her hos oss).
På en sånn dag er det over 1000 kunder innom, også langveisfra. Vi kjører full bemanning og lengre åpningstid. Det er i tillegg gode tilbud som kun gjelder den dagen.

Historien om Gru – Minions-filmen

Minions 5 – FOTO: © 2022 Universal Pictures. All Rights Reserved.

På listen ‘ting, vi ikke har gjort før’ ligger det å gå på kino en søndag kl 13. Vi hadde lyst å se Minionsfilmen. Samboeren følte seg ikke trygg nok på engelsk til å se på film på originalspråket. Det sto i tillegg at filmen på kvelden var original tale UTEN tekst, derfor måtte vi gå på barneforestillingen.
Det var overraskende fullt i kinosalen og filmen var utrolig morsom. Vi lo mye og forlot kinoen med veldig godt humør. Jeg har egentlig lyst til å se gjennom alle filmene en gang til.

Et nytt teppe

Juli er tiden med lite administrasjon og bittelitt mer fritid. Sommeren er også tiden hvor jeg ofte har noen større prosjekter i butikken i forhold til ombygging og tilpassing. Jeg har bestemt meg for å sy mer og nå gjenstår det kun quilting av et teppe vi har mønster til.

Dette skal bli til et teppe i størrelse 100*150 cm

Jeg liker å sy med Essex halvlin fra Robert Kaufman, men trekanter er litt mer utfordrende fordi stoffet drar seg lett. Charm Pack med batikkstoff er også tynnere enn linen. En spenstig kombinasjon, men neste gang vil jeg nok bruke vanlig bomull. Mønsteret er fra Stoffdronning og teppet skal bli månedens teppe i butikken.

Ellers i juli

 • Jeg har aldri tatt så mange selfier som i juli. Telefonen flommer over, og det er fordi jeg trengte noen få bilder til om meg-siden og startsiden.
 • Med stigende alder blir øynene dårligere. Jeg skulle få sterkere brilleglass i brillene og solbrillene mine og et nytt par reservebriller. Dessverre rotet de det til og jeg ble svimmelig av de nye glassene. Tilbake til start og 3 nye uker med venting.
 • Min personlige trener har glemt meg i juli (ferie), men jeg fikk trent 2 ganger alene uten han – det er ikke så lett for meg å prioritere trening.
 • Jeg har hatt lite energi og brukt kveldene mest til puslespill på pc eller å lese bøker som kan få meg bort fra virkeligheten.

Mine blogg-innlegg fra juli 2022

Ettersom mye tid i juli gikk på å skrive og bygge en ‘om meg’-side og lage startside på bloggen ble det ikke mange nye innlegg.
Månedens tilbakeblikk på juni var en god erfaring å skrive.

Jeg skrev om hvorfor jeg elsker å sy. Egentlig var jeg ikke klar over hvor mye søm betyr for meg. Innlegget gjorde også at jeg fikk lyst til å sy mer igjen.

For første gang ble jeg med på 12 av 12 og dokumenterte en dag i juni med 12 bilder.

“om meg”-siden var viktig for at man vet hvem jeg er, når man først kommer til bloggen.

Det som skjer i august 2022

 • Jeg blir 50 den 13. og skal ha en større fest hjemme. Foreldrene mine, broren min og ei venninne kommer fra Tyskland for å bli med på feiringen.
 • Etter at jeg skrev om min løve-tattovering som er 30 år gammel, skal jeg nå få en Coverup – en ny løve på den gamle.
 • Det blir en dagstur til Danmark for å handle inn høststoffer, spesielt ulljersey og digitaljersey – jeg skal være 3 timer hos leverandøren.
 • Jobben skal ha en sy-søndag kun for oss ansatte.

7 comments

  1. Jeg er helt rørt Lis, setter veldig pris på deg! Har lært SÅ mye av deg, både det som er mulig, det som kan gjøres, skal gjøres og også masse om hva som ikke skal gjøres ;-). Gleder meg å se deg snart igjen. Britta

 1. Så koselig, å “bli kjent” med deg🌺
  Jeg selv har ikke sydd på lang tid, pga sykdom / død i nær familie. Men håper at sperren min vil løsne snart.
  Ha en fortsatt fin uke 🌺

  1. Takk Vivi. Sylysten må iblant lokkes litt frem. Hos meg hjelper det å rydde på syrommet, gjøre den klar liksom. Og finne noen veldig enkle prosjekter som ikke krever mye, om det er et handlenett eller noe som må fikses. Til nøden hårstrikk 😀
   Britta (klem for god bedring, både sykdom og død er slitsom, men ikke å unngå).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookie Consent with Real Cookie Banner