Tilbakeblikk august 2022 – for en fest!

Britta Hohne, kvinne, holder to ballonger med 50-tall på

August er min favorittmåned. Ikke nødvendigvis fordi jeg har bursdag, men der juli kan være enten glovarmt eller helt ubestandig er det som oftest fint i August. Det er liksom der sommeren kjører på en siste gang. Samtidig stiller hodet seg inn mot høst og vinter, planer for resten av året lages og på jobben kommer nyheter inn i store mengder.

Bursdagsuka

Å skulle bli 50 på en lørdag – planen var klar, det måtte bli en stor fest.

Sist jeg feiret på ordentlig var da jeg ble 40, og jeg hadde slett lyst på en fest nå igjen. Besøk fra 10. til 16. August ble en konsekvens.
Jeg ville ha med ikke bare foreldrene mine, men også lillebroren min. I tillegg kjørte samboeren ned til Tyskland for å hente svigermor og svigertante (som overnattet på samme hotell som min familie). Bestevenninna fra Tyskland med mann og hund la årets 3-uker campingtur til Norge for å kunne bli med.
En barndomsvenninne jeg ikke hadde sett i 13 år tok turen med tog fra Østlandet (hun flyttet til Norge i starten av 90-tallet).
Kollege-bestevenn fra Bergen kjørte via Danmark ti Norge, bestevenn fra Tyskland tok en 4-dagers ferie i Norge.
En stor logistikk-oppgave, men alt gikk bra og jeg er vanvittig takknemlig for at alle setter såpass mye pris på meg at de ville komme.

Sammen med kollegene fra Stoffdronning, gode bekjente fra andre stoffbutikker, naboer nær hjertet mitt og andre mennesker jeg liker såpass mye at jeg ville ha de på burdsdagen min, ble vi knapt 40 gjester.

Min bursdagsfest

Til selve festen hadde jeg bestemt meg for en type ‘barnehagefest’ – ingen alkohol, besøk fra 18-23 og navneskilt med litt info. TapasTone stod for innmari god mat og alkoholfritt drikke hadde jeg kjøpt i bøtter og spann (restene varer til jul vil jeg tro).
Jeg hadde lyst at alle skulle prate med alle og bare kose seg.

Det funket såpass utmerket at det ikke eksisterer et eneste bilde av hele kvelden!

Mammas bursdag

Dagen etter meg har mamma bursdag og vi startet en fin dag med frokost sammen på hotellet. Etterpå reiste jeg hjem uten dem for å bake 3 kaker. Kaffé og kake på ettermiddagen og restaurant-middag med overraskelse til dessert. Tirsdagen måtte familien reise hjem, fordi broren min – tadaaa – har bursdag på onsdag 🙂

Selfie av en voksen familie bestående av far, datter, sønn og mor.
Familien er samlet for første gang siden jul 2021. En klein selfie må til.

The Content Society starter

Etter å ha brukt sommeren i The Blogg Bang på å starte opp sybloggen vil jeg bli med videre og har kjøpt årsmedlemskap i The Content Society – bloggprogrammet til Judith fra Sympatexter. Overgangen kommer litt plutselig og jeg er litt overveldet av den vanlige daglige jobben hos Stoffdronning – som krever mer oppmerksomhet igjen – og det å følge med på bloggingen.

Jeg er mest på kontoret nå og har lyst å la kunnskapen min komme flere tilgode igjen. Det koster litt å innse at jeg faktisk er en ekspert på stoffer og symaskiner og jeg har veldig lyst til å holde noen kurs innen faget også. Å lage innhold ‘ved siden av’ Stoffdronning skal sørge for at det jeg mener ikke automatisk er det samme som Stoffdronning som bedrift mener.

Skjermbilde av nettsiden til The Content Society i Tyskland
The Content Society er tysk og har en egen medlemsportal.

Netthandelskonferanse Oslo

Jeg har fulgt Marte Klouman siden hun var i Kristiansand for å holde foredrag på startmøte til e-handel nettverk vi er medlem i. Hun driver Netthandelsskolen og er rå-dyktig. Sammen med Thomas Moen skulle hun ha netthandelskonferanse for små bedrifter. Jeg tok turen til Oslo for en dag fylt med spennende foredrag og hyggelige samtaler med andre nettbutikkeiere. Jeg traff på både Trine – som er ansiktet til Kunstkolonialen og en racer på live-shopping på Facebook – og Minna som driver Minnasydd (barneklær, stoffer og vevde label)

Jonas Moe – en av de dyktige foredragholderne snakker om konverteringsoptimalisering – for et ord!

Mastermind Nettbutikk

Man skal lære av de beste. Og nå, da butikken min har den beste butikksjefen jeg kan tenke meg (Irene), da er jeg klar til mer jobb i nettbutikken igjen. Sammen med Vanja skal jeg bruke en del resurser på å lage en bedre nettbutikk. Derfor er vi meldt inn på en Mastermindgruppe i regi av Marte & Thomas som også har arrangert netthandelskonferansen. I et helt år skal vi sammen med 12 andre små og mellomstore nettbutikker i mange forskjellige bransjer lære med og fra hverandre.

Oppstartsmøte i Oslo gikk over 2 dager og jeg har lært mye som skal settes i livet etter hvert.

Seks mennesker sitter i en gruppe rundt et bord og jobber med mobiltelefonene i hendene sine.
Bildet er tatt av Marte da vi jobbet i små grupper med våre nettbutikker i mobilvisning.

Og ellers i august 2022:

 • Tatovering – 30 år etter at jeg fikk meg en løve på armen ble det en ny en. Den gamle var blitt slitt og det har jo skjedd mye de siste 30 årene i den bransjen også. Ivan Kaska kan i alle fall anbefales, dette var bare sykt bra jobbet.
Kvinne foran speil ta nærbilde av en tatovert løve på øvre armen.
Den nye løven som dekker den gamle. ca. 20 cm høy og 14 cm bred.
 • Besøk av en venn og kollege. Stein-Frode fra Tonje Stoff & Symaskiner tok turen fra Bergen for å være med på bursdagsfesten. Selvfølgelig ble det også butikkbesøk og det måtte vi ha bilde av.
En mann og en kvinne står i butikkdøra til Stoffdronning.
En bestevenn på besøk
 • En defekt varmepumpe – mannen og jeg var litt i tvil om det lønte seg med en service til. Det var det ikke. Nå er den demontert og vi venter på ny top-of-the-line modell som er ekstra lav i lyd.
 • Gøril fra Butikkutvikler var en dag på besøk hos oss. Hun skal med kritisk blikk sette søkelys på alt som har med den fysiske butikken å gjøre. Hvordan kan vi bli bedre lokalt er et viktig tema for oss. Selv om vi kun har bodd i 5 måneder i det nye lokalet blir vi fort blind på våre løsninger på innredning. Og tro meg, det er alltid noe som kan bli bedre.

Mine blogginnlegg fra august 2022:

 • Tilbakeblikk juli – jeg øver meg på å samle tanker og ting og få dem skrevet ned.
 • Et nokså personlig innlegg om hverdagslykke – før og etter dagsbesøk hos en leverandør.
 • Dagen før bursdagen ble det en 12 av 12, en veldig travel dag fra morgen til kveld.
 • Endelig fikk jeg ro til å starte stoffleksikon med et innlegg om doubleface stoffer.
 • Det som egentlig skulle være en sammenligning av overlock, coverlock og coverstitch ble til et lengre innlegg om hva en overlockmaskin egentlig er.

Frempekt september 2022

 • Endelig ferie – samboer og jeg skal sammen med foreldrene mine til Østersjøen
 • Jeg skal en helg til Oslo til You 2.0 . Selvledelse sammen med Marte Klouman og en dansk mentaltrener jeg ikke husker hvem er.
 • Gruppa fra Tepper som varmer starter endelig opp igjen – felles patchwork og quilting for langtidssyke barn.
 • Trening, frisør og massasje – på tid med litt egen-pleie

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samtykkestyringsplattform av Real Cookie Banner