Om Britta Hohne

Kvinne står bak en Longarm quiltemaskin. På veggen er det et stort fargerikk modern lappeteppe.

Hei, jeg er Britta!

Jeg er Quilter, Gründer, kursholder, blogger og Stoffdronning. Opprinnelig fra Tyskland er jeg bosatt i Vennesla .
Jeg er ekspert for stoffer og symaskiner og jeg elsker å sy.

Hva jeg kan, vil og tror:

 • Stoffer, symaskiner, quilting og søm av klær – det er min kreative boble jeg lever i.
 • Å kunne sy er en mulighet til å frigjøre seg fra presset til kles- & interiørindustrien. Klær som passer kroppen og personligheten er viktig for vår mentale helse – uansett om du er hun, han, hen eller noe helt annet. I et quiltet teppe kan jeg samle gode minner eller jeg kan skape noe kreativt – samme om kosepledd, veggteppe, løper eller tekstilkunst. Å kunne reparere noe og hjelpe seg selv er viktig for en bærekraftig fremtid.
 • Jeg mener at sy-, bunads- og quiltepolitiet kan gå og ta seg en bolle. Det finnes mange måter å gjøre ting, og etter min mening er det ikke den ene helliggjørende teknikken som fører til mål. Om det ikke funker på måten noen viser eller lærer deg, finn en annen. Mulighetene er der.
 • Alt utvikler seg og forandrer seg hele tiden – det er jo nettopp det som er så gøy. Det kommer nye stoffer ingen kjenner til fra før av, sytilbehør man ikke visste man trengte og symaskiner med nye funksjoner.
 • Sømverdenen er absolutt det stedet jeg ønsker å være ut livet. Jeg har lyst til å utvikle meg videre i faget og lære det jeg kan videre til andre. Derfor jobber jeg nå med å tilby live onlinekurs der alle kan bli med.

Her finner du meg i sosiale medier:


Funfacts om meg:

Portrettbilde av Britta Hohne som smiler i kameraet
 1. På venstre overarm har jeg en 15 cm stort løvehode tatovert – den er fra 1992. Jeg har alltid ønsket meg en tatovering til, men har aldri glemt hvor dødsvond den første var å ta.
 2. Jeg elsker å lese, spesielt fantasy og science fiction. Min yndlingsforfatter Tamora Pierce skriver ‘young adult’-fantasy med sterke jenter som hovedfigurer. Jeg har lest hennes bøker så ofte at jeg snart kan de utenom.
 3. Min første og andre bil var begge en Mini Cooper, og fra 1992 til 2004 gikk det meste av fritiden med på bilklubb, biltreff og bilstyling. Den livsfasen tok slutt etter motorhavari i mitt andre år i Norge. Jeg kom aldri helt i gang igjen og til slutt solgte jeg bilen til en klubbvenn i Tyskland.
 4. Jeg er glad i å bake brød – med elting for hånd – men jeg er ikke glad i å spise brød.
 5. Som student jobbet jeg flere år i en 50%-stilling som studentisk likestillingsombud på Høyskolen og irriterte vettet av gamle mannlige professorer som ikke likte at en student hadde veto-rett på listene med hvem de skulle tilby jobb.
 6. Jeg var lidenskapelig Madonna-Fan i ungdomsårene mine. Av henne har jeg lært at alt er mulig om man jobber hardt nok, og at det er viktig å ikke la seg trøkes ned av folk med meninger om hva som er innenfor normen.

“Symønster er for meg anbefalinger som kan tilpasses personlige behov – samme om det er til klær eller quilting. Noen ganger blir ikke resultatet som du tenker, men du har iallfall lært noe nytt.”

Britta Hohne

Cookie Consent with Real Cookie Banner